dimecres, 25 d’abril del 2012

QUÈ ÉS L'AUTISME?


El terme autisme prové d’una paraula grega,que el significat és “tancat en un mateix”.

L’autisme, és una síndrome, un conjunt de símptomes que caracteritzen un trastorn degeneratiu del desenvolupament biològic, psicològic i social d’una persona.
Autisme mostren tres tipus de símptomes:


Alteració en les relacions socials:
No es relacionen amb els altres, prefereixen estar sols. Es relacionen millor amb els objectes que amb les persones. No comparteixen els interessos amb la majoria dels seus semblants i les seves accions semblen no tenir cap objectiu.




1.2 Trastorn de la comunicació:
Tant en la comprensió del llenguatge com en la capacitat d’expressió: la majoria de les persones autistes tenen problemes per comunicar-se degut a que no disposen d’un llenguatge verbal per fer-ho o no arriben a comprendre el que les altres persones diuen. També hi ha autistes que tenen un vocabulari molt ric en els temes que els interessen i d’altres que poden arribar a comunicar-se amb força normalitat.




1.3 Falta de flexibilitat mental:
Comporta una restricció de les conductes i una limitació de les activitats que requereixen cert grau d’imaginació. Els autistes tenen algunes conductes poc freqüents: no tenen por a res, no expressen les seves emocions, no tenen imaginació... Això és degut a que no tenen formada una estructura psíquica.

Aquests símptomes acostumen a aparèixer durant els tres primers anys de la infantesa i continuen al llarg de tota la vida. L’autisme és congènit (es produeix durant la fase embrionària o de gestació d’un ésser viu) i, tot i que s’acostuma a parlar d’autisme infantil, es troba tant en nens com en adults.
L’autisme afecta de 2 a 10 persones de cada 10.000 i es dóna quatre vegades


més en homes que en dones, tot i que no fa distincions en qüestió de races, ètnies i classes socials de tot el món.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada